Aanraking Therapie

 

Aanraking in verbinding is een techniek dat stimuleert het uitscheiden van het oxytocine hormoon. Dit hormoon (ook liefdes hormoon genoemd) komt vrij tijdens knuffelen en vrijen, het maakt je rustig en geeft een fijn gevoel van geborgenheid.

De behandeling zal je uitnodigen om meer in contact te komen met de natuurlijke staat van jezelf, met de kleine baby in jou. De zachte aanraking van gewrichten stimuleert doorstroming van de energie en bevordert de sensatie van heelheid in het gehele lijf. Het biedt heling voor de fragmentatie in onze lichamen die we soms ervaren.

Deze behandeling werkt reinigend en voedend. De sensatie van zachte aanraking en streling kan soms verdriet oproepen van het gemis. Door deze emotie toe te staan en ruimte te geven gebeurt het werkelijke ontvangen van dat wat je gemist hebt als kind (baby). Door het werkelijk te ontvangen voed je jezelf met de lijfelijke ervaring die je als een nieuwe imprint mee kan nemen naar je dagelijkse leven.

De werkwijze tijdens deze behandeling is gebaseerd op het model van Wheel of Consent*: ik nodig je voortdurend uit om bewust te worden van wat je ontvangt, gebruik maken van jouw instemming (JA dit vind ik fijn, NEE dat wil ik anders), en ook bewust worden van jouw eigen aandeel in het ondergaan van de behandeling (dat is namelijk jouw bewuste aandacht bij de aanraking en bewuste ademhaling). Het toepassen van dit model biedt de veilige basis voor de sensationele ervaring in versmelting en overgave, die uiteindelijk een persoonlijke ervaring oplevert die op een unieke wijze gezien en geïntegreerd zal worden door jouzelf.​

*Voor meer informatie over het model Wheel of Consent, kijk op mijn website pagina.

Meerdere behandelingen versterken het effect en leiden tot beter resultaat.

Hoe verloopt de behandeling?

Eerst nemen we de tijd om te bespreken hoe het met je gaat en wat je hoopt te ontvangen/ los laten tijdens de behandeling. Ik geef je wat uitleg over de technieken van aanraking in verbinding. Dan nodig ik je uit om op de massage tafel te gaan liggen en te genieten. Ik ga jouw lijf zachtjes in beweging brengen. Daarna wordt je met warme olie gemasseerd, afgestemd op jouw lichaam en jouw behoefte van dat moment. Tenslotte wordt je lichaam in balans gebracht, door zachtjes mijn handen op verschillende plaatsen (gewrichten) te leggen. Tenslotte wordt er een warm kompres geplaatst tussen jou benen en aangedrukt tegen jouw geslacht. Ik ga jou uitnodigen om je bekken volledig te ontspannen en de warmte door alten stromen naar het hart en andere plekken in je lijf. Als laatste zal ik jouw hoofd zachtjes masseren en aanraken. Daarna is er tijd om rustig na te genieten.

 

Praktische informatie

Behandeling duurt in totaal 2uur.

De prijs is 120 euro wanneer je naar Hillegom komt.

Bij een aanraking sessie thuis thuis zijn de extra kosten afhankelijk van je woonplaats.

Wil je deze behandeling cadeau geven aan een vriend of vriendin, vraag dan een cadeaubon aan.

Wat zeggen anderen?

Oil Massage

“In de eerste sessie voelde ik vooral de behoefte van mijn armen om uit te reiken en de behoefte van mijn borstkas en buikholte zacht te worden.

Tranen stromen en worden verwelkomd. Alles mag en omdat de ruimte warm en aangenaam is voel ik mij geborgen.

Uiteraard nog enkele sessies geboekt want ik voel dat dit slechts het begin is. Het begint te stromen en het kan nog meer stromen.”

— J.E.

Back Massage

“De sessie heeft mij totaal verrast.

Door de zachte aanrakingen kwam ik in een diepe ontspanning en overgave, hierdoor ontstond een opening waardoor een diepe pijn en verdriet in mijn buik naar boven kwam.  Door oogcontact met Vilija kon dit oude trauma verzachten en helen, mijn buik voelt zachter aan. ”

— R.D.