Search

AFSTAND IN INTIEME CONTACT VERWELKOMT ONSCHULD EN EROTIEK

Veel mensen in deze tijd hebben onderzoek gedaan naar zijn/haar innerlijke kind. Misschien online cursus gevolgd, een boek gelezen of een lichaamsgerichte workshop gevolgd. Er is ook tegenwoordig veel theorie beschikbaar voor ons om het proces van groei tot in de kern te begrijpen door bijvoorbeeld het model van Transactionele Analyse toe te passen (ouder-volwassen-kind).


Bewust zijn van eigen proces is een mooie stap, maar geen eind station. Wat ik veel zie, is dat mensen die bewust zijn geworden van hun innerlijke kind alsnog zo hard bezig zijn om die perfecte volwassen te zijn. En dus eigenlijk zijn ze in de ‘ouder die het kind niet echt ziet’ rol.


Dus ik zeg vaak tegen mensen en tegen mijzelf: wees dat kind, blijft dat kind, onderdruk je impulsen niet, verstop je puurheid en onschuld niet, reik uit, word boos, doe gek, wees vrij, ga voor je verlangen… En dan, als volwassen persoon neem alle gevolgen ervan. Dan ben je alles in een! Dan ben je compleet. Heel.


Het beste voorbeeld in hoe mensen zichzelf als onschuldig kind in contact kwijt raken is in intieme contact. Als mensen met elkaar intimiteit willen, dan worden hun verlangens zichtbaar en voelbaar, dan wordt een hele proces in de gang gezet in mensen lichamen. En dan… hoe het contact verder verloopt is helemaal afhankelijk van het bewust zijn van je ware verlangen om als een pure en onschuldige seksueel wezen te verbinden met de andere pure seksueel wezen. Dat is in mijn begrip de ultieme expressie van onze liefde-en-lustvolle natuur in contact met elkaar.In hoeverre lukt het om elkaar daarin te ontmoeten ligt aan het vermogen om zelf het onschuldige kind te zijn, eigen seksuele verlangens in contact brengen en zichzelf kunnen beschermen (grenzen aangeven).


En hoe is het om dat onschuldige kind en seksueel wezen tegelijk te zijn?

Stel voor dat je een jongetje voor je ziet van 5 of 7 jaar, hij is naakt, helemaal ongegeneerd aan het genieten van de vrijheid en naakt zijn. Hij is helemaal niet bezig met hoe hij eruit ziet en voelt geen schaamte voor het feit dat hij naakt is en dat hij een spontane erectie krijgt.


Als je dat jongetje ziet, zou jij dan plotseling naar hem toe gaan en hem zonder vragen aanraken? Zou jij dan zijn geslacht willen aanraken, vasthouden?


Nee, dat zou je niet willen doen.


Hetzelfde voor een meisje. Stel voor dat je een meisje van 5 of 7 jaar ziet, die naakt is. Ze staat te dansen met haar benen tegen elkaar gedrukt en beweegt vrolijk haar heupen. Ze heeft een ondeugend blik en rode wangen van de opwinding.


Als je dat meisje ziet, zou je dan ineens naar haar toe lopen en haar ongevraagd willen aanraken en je vinger tussen haar benen stoppen?


Nee, dat zou je niet willen doen. Je hebt dan besef dat het kind onschuldig is en is vrij aan het genieten in zijn/haar eigen seksualiteit openlijk vertonen en beleven.


En vanuit de liefde en respect blijf je op de gepaste afstand, waar de onschuld en vrije expressie van seksualiteit kan blijven.


Dezelfde vrije en onschuldige kind leeft in iedere volwassen. Dezelfde pure jongetje of meisje is er in ieder van ons. En dezelfde onschuldige kind in ons heeft dezelfde nodig – vrij en schaamteloos mogen zijn, veilig en beschermd voelen, gerespecteerd en in eigen waarde en ruimte kunnen blijven, gezien worden in onschuld en puurheid, impulsen kunnen volgen om uit te reiken (vanuit de geslacht of vanuit het hart), dichter bij of verder weg komen, gezien en gehoord woorden in seksueel (erotisch) wezen zijn.


Dan wordt het duidelijk, hoe belangrijk de gepaste afstand is in intieme contact!


En dan komt de vraag in me op: kan dat pure kind er aanwezig zijn als mensen de handelingen die ze in de porno films zien, gaan uitelven in hun intieme contacten? Als mensen ongevraagd grijpen aan elkaars geslacht? Als mensen ervanuit gaan dat alleen zij het beste weten wat de andere lekker vind? Als mensen elkaars lichaam behandelen als een object van lust? Als mensen de wilde ruwe dierlijke krachten in contact brengen met elkaar? Wat gebeurd er dan met dat onschuldige kind?


Deze vraag is voor iedereen zelf om te antwoorden.


Ik kan me voorstellen dat als je de andere tot zo diep in je ziel en hart vertrouwd, dat je je dan vrij voelt om in overgave te gaan en een pure lust-tot-lust ontmoeting te beleven.


En ik kan me voorstellen dat je bij alleen al een hele sterke aantrekkingskracht en een uitnodiging om te versmelten, verdwijnt en de rest van het vrijenpartij niet meer aanwezig bent in je lijf, maar dienstbaar bent voor de andere.


Het moment van verdwijnen.


Dat lijkt me een mooie richtlijn voor het leren leven als een vrij seksueel wezen door eigen intieme contacten te onderzoeken.


En dus in deze tijd van verplicht moeten leren op afstand elkaar ontmoeten, lijkt me een mooie kans om het ook toe te passen in eigen relaties, spontane ontmoetingen. Wie weet misschien ontdek je dat er nog veel meer te beleven valt op 1,5 meter van elkaar. Misschien zelfs meer en intenser dan gelijk in elkaars armen verdwijnen.


Mooi als je het alle 3 mag zijn: de onschuldige kind, lustige volwassen en de verstandige observator.


Compleet, autonoom, in balans.

68 views0 comments

Recent Posts

See All

+31650600234

©2019 by Vilija.nl. Proudly created with Wix.com