Search

Contact Met De Man Die Ik Mag Wantrouwen

Laatste half jaar kom ik regelmatig in gesprek met mannen met wie ik min of meer op dezelfde manier in gesprek beland. Er is dan een diepe intense ogen contact en worden zoals: “Ik zie jouw energie” , “Je hebt zo een mooie energie”, “ik vind jouw energie zo fijn”. De volgende vraag die dan vaak komt is “wat voel jij nu?”.

Vroeger ging ik meteen in de versmelting van zo een diepgaande ogen contact. Dat kon ik ook heel erg waarderen, het voelde heel speciaal en bijzonder om in die sprankelende magische energie samen met iemand anders te bevinden. Later, toen ik in contact kwam met mijn buik en bekken gevoelens, vond ik ook heel leuk om meteen te vertellen wat ik voel. Ik was blij met de vraag die ik van de man ontving. Hij is tenminste geïnteresseerd in wat ik voel, dacht ik naïef… Maar in feite, wat er gebeurde was, dat zijn wens haakte steeds op mijn verlangen om voorledig te verbinden.


Op een moment had ik een gesprek met een man die opzoek was naar een nieuwe tantra partner. Ik vond hem een aantrekkelijke man, hij vond mij aantrekkelijk. De opwinding was voelbaar en was aan het groeien. Bij de fantasie om lijfelijk in contact te komen voelde ik een dikke Ja in me opkomen. Toen vroeg hij “wat voel jij nu?”. Toen ging ik niet alleen mijn onderbuik, maar ook mijn hart checken. Ik voelde wantrouwen en dat heb ik eerlijk tegen hem gezegd “Ik voel opwinding en wantrouwen”. “Maar dat is niet de bedoeling boef” zei hij. Het gesprek was snel afgerond. Ik bleef verward, gekwetst, boos en teleurgesteld achter. Hoe zo is dat niet de bedoeling? Ik dacht dat jij met alles wilt verbinden, met alles wat er is? Dat is toch waar tantra over gaat?Ondertussen kwam ik in mijn persoonlijk onderzoek achter dat ik mijn NEE niet altijd ter beschikking had in mijn contact met de man. Ik besefte dat ik niet helemaal in staat was om mijn persoonlijke ruimte te beschermen. En ik heb iets van de voorgaande ontmoetingen geleerd. Ik wilde namelijk niet meer gekwetst achter gelaten voelen, ik wilde niet meer risico nemen om die pijn te voelen. Daarbij realiseerde ik dat de man ook een vrije keuze heeft, hij hoeft het niet te ontvangen. Hij kan Nee zeggen. En ik heb ook een vrije keuze, ik hoef niet te vertellen wat ik voel.


Dat heb ik laatst gedaan op een hele andere manier. Mijn antwoord op de vraag ‘wat voel je nu?’ was: “ik hou het liever voor mijzelf, ik ken jou niet en het is mij te veel om op deze manier uit te wisselen”. Het werd ontvangen met “dankjewel”. Dat was voor mij de ontmoeting in vrijheid en verbinding, waarin ik wantrouwen kon voelen en mijn grens aangeven tot waar ik in het hier en nu in het contact wil zijn. Ik voel dankbaarheid voor deze ervaring. Het laat me zien dat ik kan mijzelf beschermen, waardoor ik me veilig en vrij voel in contact met de man.

37 views1 comment

Recent Posts

See All