Search

Hart-Geslacht Contact

Er valt heel veel te beleven tijdens de ademsessies. Een prachtig methode voor onderzoek en jezelf vullen met de energie, je eigen levens energie.


Heb jij well eens een hele aparte/voor jezelf niet verklaarbare gevoelens en sensaties gehad in contact met de andere mensen of in contact alleen met jezelf? Een sterke seksuele aantrekkingskracht naar iemand, behoefte om deze gevoelens in contact te brengen met de persoon? Huilen tijdens vrijen en niet begrijpen waarom? Hunkeren naar intimiteit met de persoon die je afgewezen heeft? 4-5 keer per dag masturberen en nog steeds opgewonden zijn? Seksuele fantasieën over je collega’s of je baas/leraar?


Ademsessie(s) is een mooie methode om te onderzoeken wat jouw diepe verlangens zijn en wat voor betekenis jouw verlangens krijgen waanneer het contact maakt met jouw in de staat van overgave. Via ademwerk kun je erachter komen wat er in jouw beleving van intimiteit gebeurd. Het kan een poort zijn naar een onbekende wereld en een ongekende beleving. Het kan de deur zijn naar jouw pure essentie en jouw ware potentie.


Na de 1ste jaars ademblok schreef ik in mijn verslag: ‘Ondertussen ging mijn hele lichaam stromen en tintelen. Dat was de hoogste punt en een heftige (positief dan) ervaring. Het voelde alsof ik met mijn hele lijf behalve geslacht, en orgasme heb beleefd. Het is mij opgevallen, dat na deze ademblok is er iets in mij veranderd, waardoor ik de opwinding en seksuele energie op de andere manier ervaar en een andere uiting eraan kan geven. Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe het precies werkt, maar het voelt als een stap verder richting mijn lijf als geheel kunnen voelen en volledige overgave kunnen ervaren. ‘


Opmerkelijk was dat het eigenlijk nooit direct over lust ging tijdens mijn opleiding Integrated Psychotherapie. Het was mijn eigen nieuwsgierigheid naar de seksuele energie en lust gevoel die mijn drijfveren waren in het zoeken, onderzoeken, ervaren en beleven. Uiteindelijk resultaat was dat ademwerk mij geleerd heeft om met mijn seksuele energie mijzelf te helen en heel voelen. Op en gegeven moment werd het ademwerk geïntegreerde deel van mij en hoef ik geen technieken of oefeningen meer ervoor te gebruiken.


Adem is de sleutel.


In de jaren van mijn opleiding was ik bezig met de thema hardheid/zachtheid in mij. Het contrast, soms een conflict, soms een strijd. Eerst ging het puur om de waarneming van zachtheid en hardheid in contact met de andere en in contact met mijzelf. Later kreeg het een andere vorm: mannelijkheid en vrouwelijkheid, ouder en kind, weerbaarheid en kwetsbaarheid, ego en hart.. en nog meer. Het viel me op dat ik meestal de verlangen voelde om de andere te zijn dan dat ik in het moment was.. Als ik meer in het stoere, krachtige, dierlijke energie was, dan verlangde ik naar de zachtheid, kwetsbaarheid en sensualiteit, en andersom ook. En dat is eigenlijk niet zo vreemd, want in de kern ben ik de levende organisme – de constante herhaling van contractie en expansie.Dat - de natuurlijke beweging, het willekeurige - wordt ook de vrije adem genoemd. De Vrije adem - is waar de vitale energie vrij stroomt en waarbij de ik-bewustzijn tijdelijk wegvalt…


Orgastisch zijn kun je dus leren door veel ademssessies (soms in combinatie met aanraking technieken) te doen en steeds dieper in de overgave staat gaan. En met orgastisch zijn bedoel ik overgeven aan de vrije adem, aan het willekeurige. Dat is wat anders dan een paar spastische samentrekkingen die gepaard gaan met een zware ademhaling en vaak een dicht geknepen keel.


Volgens lichaamsgerichte psychotherapie, je vermogen je over te geven aan een orgasme hangt samen met het vermogen je over te geven aan het leven en aan spontaniteit in het algemeen, met je vermogen tot zelfovergave. Iemand die ontdekt heeft hoe het is om een spanningsvrije lichaam te hebben, heeft van zelf al een behoefte om regelmatig te ontladen van de alledaagse spanningen.


Dat gebeurd namelijk bij iedere uitademing. Met elke uitademing laten we spanning los…. en los…. en lossssssss……………….


Hoe simpel is het eigenlijk… je kunt zeker zelf gaan oefenen met vrij ademen! Hoe meer je het doet, hoe meer je gaat beleven.

82 views0 comments

Recent Posts

See All