Search

MANNEN KRIJGEN ERECTIE, VROUWEN KRIJGEN…?

Ik zelf ben helemaal blij met hoe/wie ik ben – vrouw, hetero, seksueel wezen. Ik ben niet opzoek naar iets te veranderen in mijzelf. Wel aan het verkennen wat er allemaal te beleven is als vrouw, hetero, seksueel wezen…


In deze tijd zijn er al veel mensen bezig met openlijk verkennen van de vrouwelijke en mannelijke kanten in zichzelf. Ik heb me daar ook in verdiept. En ik kan het niet anders zeggen, dat het beste heb ik mijzelf leren kennen door de MAN in mijzelf te leren kennen, begrijpen, omarmen en onvoorwaardelijk ontvangen.


Tijdens het lichaamsgerichte oefeningen viel me op hoe heerlijk het is om ‘all the way’ te gaan met de bekken naar voren stoten terwijl ik uitadem. Met de vrije expressie erbij kwam het geluid van zelf al uit de diepere lagen van de onderbuik.. Jaaa!.. De oerkreet!..


En wat een verassing was dat dat het elke keer zo veel vreugde en extase in me opkwam bij die stotende bekken. Als ik tijdens de ademsessies ook nog erin gespiegeld werd, dan kon ik mijn geluk niet op. Dan ging ik stralen in de ogen contact met de begeleider. De volgende stap zou kunnen zijn, dat er dan liefde gaat stromen naar deze persoon en gebeurt overgave… Maar er zijn meestal wat stapjes nodig om daar te komen.


Hoe dan ook, deze oefening model heeft me bewust gemaakt van de innerlijke man in mij. En ik weet niet perse waarom (is niet echt belangrijk), maar in het verkennen van seksualiteit ging ik mijzelf verkennen via de man zijn. Ik was nieuwsgierig naar de MAN, naar de opwinding van de man, naar hoe het voelt om erectie te hebben, opgewonden zijn, hoe voelt het geestelijk om te verlangen naar de VROUW, verlangen naar thuis komen in de VROUW, in haar zachtheid versmelten, haar hart raken en zichzelf helemaal verliezen in haar op het moment van de orgasme.


Tegelijkertijd was ik heel goed bewust van dat ik VROUW ben en dat ik geen erectie heb, als ik opgewonden ben. Ik heb iets anders… maar wat is dat in vergelijking met de mannen erectie?


Als ik in gesprekken was met de mannen die open en kwetsbaar vertelde hoe het is om erectie te hebben en het soms niet te hebben tijdens intieme momenten, hoe het is om de angst voor afwijzing te voelen in contact met de VROUW… Dan ging ik iedere keer mijzelf afvragen, hoe voelt zoiets voor de VROUW? Waar is de gelijkwaardige ontmoeting mogelijk waarin ik zelf als VROUW ook zo kwetsbaar zou zijn als de MAN die naakt in volle opwinding tegenover VROUW staat en laat zien dat hij zo naar haar verlangt?


En toen kwam ik erachter dat wij VROUWEN ook een soort gelijkwaardige ‘erectie beleving’ hebben, maar dat is dan niet zichtbaar. En om het ‘zichtbaar’ te maken is het aan de VROUW om te vertellen vanuit haar diepste verlangens hoe het voelt om te verlangen naar de MAN, hoe de brandende verlangen om gepenetreerd te worden door hem voelt. Hoe het in haar vagina voelt om gevuld te willen worden door hem. En wanneer haar verlangen door haar woorden, stem en ademhaling onthuld zijn, dan blijft ze open en kwetsbaar staan en afwachten… of ze welkom is bij de MAN.

Of vind jij dat je als vrouw altijd maar welkom mag zijn??


Oh ja.. en als de antwoord van de MAN nee is, kan ik eerlijk vertellen, AU! Dat doet pijn!


35 views1 comment

Recent Posts

See All

+31650600234

©2019 by Vilija.nl. Proudly created with Wix.com