wandeling in stilte

Een keer per maand op donderdag ochtend om 6:45u sta ik bij de ingang Panneland (waterleidingduinen) klaar om te vertrekken voor de wandeling in stilte. Iedereen die graag mee wilt wandelen in stilte is van harte welkom!

In de stilte kom ik  in contact met mijzelf, kan ik genieten van mijn ademhaling.

Wanneer ik in contact met mijzelf ben, kan ik genieten van de geluiden, geuren en beelden om me heen. Ik kan genieten van waarneming hoe mijn voet de grond aanraakt met iedere stap die ik zet. Ik kan ontzettend genieten van vertragen of versnellen als ik er zin in heb, van het spontaan contact maken met de voorbijgangers of het ogen ontmoeting juist vermijden. Ik geniet zo veel meer wanneer ik bewust leef. Dan ervaar ik vrijheid en harmonie in mijzelf. En kom ik tot diepe ontspanning en rust.

Ik nodig je uit om bewust wandelen in stilte als basis ervaring mee te nemen in je dagelijkse leven en te gebruiken voor de situaties wanneer je en tijdje een drukke programma hebt gehad of in lange tijd met veel mensen in contact bent geweest en merkt dat je het contact met jezelf kwijt begint te raken of kwijt geraakt bent. Vaak worden wij door onze werk en/of sociale omgeving mee genomen in de tempo en structuur die niet afgestemd zijn met onze innerlijke gevoelswereld.

 

Strakke planning, veel afspraken op een dag, veel en intense contact met andere mensen, vrije momenten gevuld met scrollen op social media.. Dat kan zonder het direct op te merken overweldigend effect hebben en betekenen dat je aan het einde van de dag jezelf moe, leeg, snel geïrriteerd, ongeduldig voelt.

Iedere dag is weer een nieuwe kans om de dag anders te beleven. En ik nodig je uit om dat te doen met een Wandeling In Stilte.

PRACTISCHE INFORMATIE

Bewust wandelen in stilte duurt ongeveer 1u. We starten de wandeling als groep samen. Halverwege nodig ik je uit om je eigen tempo te bepalen door af te stemmen op je behoeftes in het hier en nu. Aan het einde van de wandeling is er ruimte voor het delen van je inzichten of een kopje thee in stilte.

Wij verzamelen bij de ingang van Pannenland en vertrekken om 7:00u. Een verzoekje aan jou of je 10-15min eerder aanwezig wilt zijn zodat we kunnen afstemmen met elkaar en contact maken in het hier en nu.

Check de agenda voor de data wanneer de volgende Wandeling in Stilte plaats vindt. Fijn als je laat weten of je erbij bent.

 

Hou rekening met de parkeer kosten (2,- euro) en toegangskaartje (1,50 euro).

Wandeling in stilte is gratis.

Voor mensen die willen graag iets geven, donaties zijn welkom. Je kunt doneren op de rekening nummer: NL78INGB0005943843 tav V.Jozone.

IMPRESSIES VANUIT WANDELING IN STILTE

Panneland pad lente 2021.jpeg
11feb2021 Panneland.jpg
Panneland lente  MEI 2021.jpeg.jpg
IMG_2362.HEIC