Woede Helende Emotie_ alleen tekst.jpg

 

Workshop ‘WOEDE: Helende Emotie’ bestaat uit 3 delen en wordt gegeven op 3 verschillende dagen. 

De thema’s die als onderdeel worden gebruikt tijdens iedere deel van de workshop zijn:

    - kindertijd

    - pubertijd

    - volwassenheid.

 

Deze workshop bied je de kans om te onderzoeken welke invloed de belangrijke gebeurtenissen uit jouw verleden hebben op jouw dagelijkse leven, jouw relaties en jouw welzijn.

 

KINDERTIJD

Je wordt uitgenodigd om te delen over je ervaring met woede in je kindertijd en hoe het was in jouw gezin van oorsprong. Door je eigen ervaringen te delen en die van de anderen deelnemers te horen, kun je een betere beeld krijgen van de omgeving waarin jij als kind opgegroeide en de omgeving van de andere. Mensen hebben verschillende achtergronden en het is daarom belangrijk om te focussen op jouw eigen verhaal en wat jouw lijf erover te vertellen heeft. Daarnaast is het helpend om te horen hoe de andere mensen het ervaren. Tijdens de lichaamsgerichte oefeningen wordt je uitgenodigd om te reflecteren op jouw ademhaling, sensaties en subtiele bewegingen in jouw lichaam waardoor je meer lichaamsbewust zijn opbouwt. Op een speelse en luchtige manier gaan we  aandacht besteden aan de plekken waar weerstand en blokkades zitten en gaan we de ruimte maken voor expressie. Het is niet zo dat bij het werken met woede, alleen de emotie woede geuit wordt, soms moet er eerst angst en/of verdriet aangeraakt worden om de boosheid echt te kunnen toelaten.

PUBERTEIT

In de puberteit hebben veel mensen niet voldoende steun van hun ouders gehad waardoor ze niet op eigen kracht de wereld in konden gaan. Met behulp van lichaamsgerichte oefeningen gaan we onderzoeken welke gebeurtenissen in jouw puberteit grote invloed hebben gehad op jouw ontwikkeling tot jonge volwassene en de relatie met woede daarin. We gaan aandacht besteden aan je ‘innerlijke criticus’ (wat ook superego wordt genoemd) en welke invloed het heeft in jouw dagelijkse leven.

VOLWASSENHEID

Als volwassene hebben we al veel levenservaring opgebouwd. In ons leven hebben we te maken met verschillende rollen en verantwoordelijkheden die daarbij horen. Als volwassen wordt je geacht om jezelf te beheersen en je woede op een constructieve manier te uiten binnen de rollen die je invult. Je zult ongetwijfeld herkennen, dat het omgaan met woede een uitdaging kan zijn, het is moeilijk om de intensiteit van woede zonder oordeel naar jezelf toe te laten. Wanneer mensen geen goed voorbeeld hebben gekregen van hun ouders, moeten ze zelf ontdekken hoe ze hun eigen gevoelens volwaardig in contact kunnen brengen met anderen. Lichaamsgerichte oefeningen en de nodige bedding ondersteund dit proces. We gaan aandacht besteden aan het bekken- en hart gebied, de mannelijke en vrouwelijke stroom en de ingesleten patronen en herhalende reacties. Je krijgt een kans om in contact te komen met onderdrukte gevoelens, ruimte maken voor expressie en ontlading van woede-energie.

WERKWIJZE: Tijdens deze 3-delige workshop maak ik niet alleen gebruik van de theorie die gebaseerd is op bio-energetische analyse, het levenswerk van A.Lowen, maar ook van bio-energetische oefeningen (wat soms emotioneel lichaamswerk wordt genoemd) en andere methodes die ik geleerd heb tijdens mijn ontwikkeling tot lichaamsgerichte therapeut. Het programma bestaat uit: beweging (dansen, bio-energetica oefeningen), deelrondes, zelfreflectie vragen, ademhaling oefeningen, opstellingen, rollenspel, ontspanningsoefeningen (bodyscan, visualisaties , aanraking in verbinding).

LOCATIE: Nijverheidsweg 12 ; 2215 MH Voorhout (in het pand van yoga studio ‘Inner Eye Yoga’)

PRIJS:    165 euro

PILOT PROJECT: deze workshop wordt voor het eerst gegeven, vandaar een lage tarief en een vraag aan iedere deelnemer om na afloop van iedere deel van de workshop een feedback formulier in te vullen.

INSCHRIJVEN: Heb je interesse in deelnemen aan deze PILOT workshop, stuur dan en e-mail naar info@vilija.nl of bel mij op mijn mobiele nummer (ook via whatsapp bereikbaar): 0650600234 als je nog vragen hebt of meer informatie en uitleg nodig hebt. De bevestiging van jouw inschrijving ontvang je via email.

Nieuwe data voor deze workshop is nog niet bekend.