Therapie is een heel persoonlijk proces. Het is dus extra belangrijk dat je je op je plek voelt bij de therapeut die je kiest. Na ruim 5 jaar lichaamsgerichte psychotherapie te hebben gestudeerd en 2 jaar met oefencliënten gewerkt te hebben, ben ik in 2019 begonnen met mijn eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en trainingen.

Binnen mijn praktijk werk ik met mensen vanaf 24 jaar en ouder. Ik ondersteun mensen in het oplossingen zoeken voor hun fysieke en mentale klachten door ze  uit te nodigen om meer bewust te worden van hun  natuurlijke lichamelijke reacties en impulsen. Als ervaringsdeskundige bied ik een  breed veld om diep ingewortelde thema’s zoals verslaving, depressie, seksueel misbruik, incest en geweld te onderzoeken en daarin heling te ervaren. Ik ondersteun mensen in hun persoonlijk onderzoek en groeiproces bij het oplossingen zoeken in moeilijke tijden zoals bij burn-out, scheiding, verlies van baan of een relatie crisis. Wat mij vooral aanspreekt is om echt contact met iemand te maken en samen te onderzoeken hoe het komt dat iemand zich uit balans voelt. Ik vind het belangrijk dat de ander het vertrouwen in zijn of haar eigen helende kracht van lichaam en geest leert voelen en herstelt.  

 

Ik ben in bezit van diploma voor Integrated Psychotherapie bij Bodymind Opleidingen en heb  de nodige certificaten van mijn specialisatie in seksualiteit waarvoor ik verschillende aanvullende (jaar)trainingen en workshops heb gevolgd (Pelvic release, Polyvagal theorie, Trauma release, Wheel of Consent, Psychoseksuele Ontwikkeling, Seksualiteit in therapeutische relaties). Ik blijf me in mijn vakgebied ontwikkelen.

 

Afhankelijk van  waar je mee aan de slag wilt, pas ik verschillende werkwijzen toe. Dit kan zowel inzicht gevend als oplossingsgericht zijn. In vaktermen maak ik gebruik van o.a. integratieve psychotherapie, bio-energetica, karakter structuren, bodyreading, ademsessies, bodydrama, gesprekken en ontspanningstechnieken.​​

VilijaJozone_Zijkant_Web.JPG