Lichaamsgerichte Therapie

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychotherapie. Bij lichaamsgerichte therapie wordt zowel gebruik gemaakt van inzichtgevende gesprekken, als van de ademhaling, beweging, stem en lichaamshouding. Geblokkeerde energie en gevoelens worden weer in beweging gebracht en vrijgemaakt. Vaak komen hierbij oude onverwerkte emoties los. Door deze in contact te brengen kan de geblokkeerde energie weer stromen.

Therapie is een heel persoonlijk proces. Het is dus extra belangrijk dat je je op je plek voelt bij de therapeut die je kiest. Tijdens lichaamsgerichte therapie traject ondersteun ik je in het oplossingen zoeken voor jouw fysieke en mentale klachten door jou uit te nodigen om meer bewust te worden van jouw natuurlijke lichamelijke reacties en impulsen.

  Wanneer zou lichaamsgerichte therapie iets voor jou kunnen zijn?

Lichaamsgerichte therapie kan jou ondersteunen als je fysieke of mentale klachten hebt, bezig bent met je persoonlijke ontwikkeling, verdieping zoekt in je bewustwordingsproces. Bijvoorbeeld als je:

 * lichamelijke klachten hebt en vermoedt dat je psyché daarbij  een rol spelen

 * vragen of problemen hebt, op het werk en/of privé, waar je met hulp van vrienden niet voldoende uitkomt

 * lijdt onder een ingrijpend verlies of traumatische (jeugd)ervaringen

 * bij burn-out, rouwverwerking, depressie, eenzaamheid, voortdurende vermoeidheid

 * als je je herkent in de klachten van HSP of hoog gevoeligheid

 * vragen hebt rond je identiteit en/of seksualiteit, waar je nergens mee naar toe kunt of durft

 * beter om wil leren gaan met relaties en bijbehorende thema’s als afhankelijkheid/onafhankelijkheid, conflicten, intimiteit, seksualiteit

 * problemen met contacten aangaan, beter wilt leren communiceren

 * Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw hulpvraag er niet tussen staat. Aarzel dan niet contact met me op te nemen!

  Werkwijze

Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een intakegesprek plaats om klachten en verwachtingen te bespreken en nader kennis te maken. Ik vraag jou om een Intake formulier in te vullen en aantal vragen te beantwoorden om een betere beeld te krijgen van jouw levenssituatie en jouw hulpvraag.

Tijdens een sessie werk ik met ademhalingstechnieken, bio-energetische oefeningen, rollenspel en verschillende vormen van aanraking therapie. Op die wijze komt de doorstroming van energie in je lichaam weer op gang, waardoor je weer meer levendigheid en lichtheid zal ervaren.

Daarnaast maak ik gebruik van technieken en inzichten uit gestalt, karakteranalyse, body-reading, tantra, wheel of consent, trauma release, opstellingen en diverse ontspanningstechnieken.

Ik nodig je uit in de oordeelloze ruimte te onderzoeken wat er in jou speelt, wat je belemmert, en wat de wegen zijn om meer levensvreugde in je leven te kunnen ervaren. Je zult ervaren dat therapie niet alleen zwaar, maar ook luchtig en plezierig kan zijn.

  Praktische informatie

Individuele sessies worden gegeven in mijn praktijk ruimte in Hillegom.

Intake gesprek kost 25 euro en duurt max 1uur

Een sessie kost 85 euro en duurt 1,5 uur

Als je vragen hebt over individuele sessies, kun je me bellen op 06-50600234 of een e-mailbericht sturen.

Voor organisaties en bedrijven hanteer ik afwijkende tarieven (100 euro ex BTW).

Wat zeggen anderen?

Met burn-out klachten kwam Wim voor lichaamsgerichte sessies. In deze korte video verteld hij hoe het ervaren heeft.

Plaats voor een nieuwe testimonial