top of page
Search

Angst voor aanraking

Angst voor aanraking kan een belemmering zijn voor mensen in het aangaan van volwaardige relaties. Soms voelen mensen zich al gewoon standard heel ongemakkelijk bij de onverwachte aanraking en zijn ze stilletjes aan het volhouden. Vervolgens proberen ze de situaties waar ze (onverwachts) aangeraakt kunnen worden te vermijden.


Voor mensen met autisme en hoge sensitiviteit is het soms vanwege deze angst lastig om intieme relaties aan te gaan. Sommige mensen vertellen dat ze schrik ervaren bij fysieke aanraking in contact met hun geliefde. Voor sommige mensen is het heel lastig om het bespreekbaar te maken met hun partner, laat staan duidelijk aangeven aan de partner hoe hij of zij precies aangeraakt zou willen worden.


Angst voor aanraking kan een last worden voor je liefdes relatie of het vinden van potentiële partner. Onderzoek naar de oorzaak van de angst en een nieuwe ervaring in aanraking kan helpen bij het weg halen van de lasten.


Tijdens lichaamsgerichte sessies gebruik ik diverse methodes en technieken om mensen uit te nodigen tot een ervaring waarin het veilig voelt om de angst onder de ogen te zien. Een ervaring waarin mensen zich (weer) openstellen voor ervaring van overgave, het gevoel van stromen en ook nieuwe inzichten en realisaties over zichzelf (in contact met een andere).


Aanraking is een essentiële behoefte van de mens. Het is een fysieke vorm van contact die belangrijk is om de nabijheid, verbondenheid en liefde te (blijven) ervaren. Als jouw lichaam bij de aanraking verkrampt of als je van binnen op slot gaat bij het kenbaar maken van jouw behoeftes, dan kan wellicht lichaamsgerichte sessies traject jouw helpen om deze beperkingen te vervangen met de nieuwe mogelijkheden.
134 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page